• Overview
  • Trip Outline
  • Trip Includes
  • Trip Excludes
  • Booking
  • FAQ

Kad se spomenu Alpe obično se pomisli na zimu, snijeg, skijanje…

Mi Vam nudimo nešto drugo, nešto novo !

Zamijenite „plavi Jadran“ - „zelenim Alpama“!

Umjesto kupanja u najljepšem moru šetajte, hodajte, planinarite zelenim alpskim obroncima, ali uživajte i u jedinstvenom okružju planina, jezera i glečera. To ćete naći samo u području Zell am See – Kaprun !

Položaj: u pokrajini Salzburg, Zell am See, 757 m/nmv; Kaprun 786 m/nmv
Pristup/udaljenost: tunel Karavanke – Villach – Spittal – Mallnitz (autovlak) – Zell am See / Kaprun; od Zagreba 375 km

Kako stići ?

individualni prijevoz

Smještaj ?

Hotel 3* u dijelu Zell am See/Schüttdorf na bazi

6 polupansiona (buffet doručak i večera)

Aktivnosti ?

Samostalno uživanje u šetnjama i planinarenju okolicom (hiking), vožnji brdskim biciklima, korištenje obližnjeg Spa centra (Tauern Spa Zell am See Kaprun)…

Ili – izleti u okolici…

Prijedlozi izleta

Izlet 1

Upoznajte okolicu Zell am See-a. Posjetite poznato skijalište Kaprun i akumulacijska jezera Kapruna, smještena podno i uz glečer Kitzsteinhorn. Gondolom se ide na glečer i na mjesta na koja je nemoguće uspeti se pješice - do samih jezera koja su na visini i do 2.040m. Voda u ovim jezerima većim je dijelom nastala otapanjem glečera Pasterze podno Grossglocknera. Razgledajte i uživajte u visini uz nezaboravne prizore (tirkizna jezera, glečeri, pašnjaci…).

Izlet 2

Otiđite u pravcu St. Johanna. St. Johann – Appendorf je živopisni gradić 50-tak km južno od Zell am See-a s dugogodišnjom tradicijom i bogatim povijesnim naslijeđem. U posljednje vrijeme je fantastičan skijaški resort i bogata shopping meka. Možete posjetiti i poznati kanjon - Lichtensteinklamm, udaljen samo 2 km od Alpendorfa. Još 1875. kanjon je toliko fascinirao mještane St. Johanna, da ga je grof od Lichtensteina svojim donacijama uredio napravivši mostove i šetališta te ga tim načinom napravio dostupnim za javnost. Malo koji posjetitelj nije fasciniran igrom svjetlosti i tame i dubinom klisura u unutrašnjosti kanjona.

Izlet 3

Posjetite poznati turistički grad – Salzburg (Mozartovom gradu). Mogućnost posjete Rudniku kamene soli „Salzwelten Hallein“ na putu prema Salzburgu. Jednom u Salzburgu obiđite poznata povijesna mjesta, trgove, parkove i crkve – Mozartovu rodnu kuću, dvorac Mirabell okružen vrtom „Mirabellgarten“, katedralu, Franjevačku crkvu iz 13.st, Sveučilišnu crkvu, Festivalsku palaču… Iskoristite vrijeme za razgled, ali i uživanje u čarima ovog lijepog austrijskog grada.

Izlet 4

Niti bavarski gradić Berchtesgaden, slavan po bogatim nalazištima soli nije daleko ! Uživajte u jedinstvenoj prirodi jer se grad Berchtesgaden nalazi sjeverno od nacionalnog parka Berchtesgaden. To je jedini nacionalni park u Njemačkoj u području Alpa, na granici s austrijskom pokrajinom Salzburg. Nacionalni park Berchtesgaden prekriva područje od 210 km2 i obuhvaća masiv Watzmann koji se uzdiže do impresivnih 2713 m, kao i Königsee, neodoljivo ledenjačko jezero površine 5,2 km2, okruženo veličanstvenim planinama.

Izlet 5

Predlažemo i izlet do tvrđave Hohenwerfen - visoko iznad doline rijeke Salzach, veličanstvena utvrda Hohenwerfen (iz 11. stoljeća), u davna vremena strateški bedem, pružit će vam prekrasan pogled daleko u dolinu. Zbog svoje ljepote i izvanrednog položaja ova je tvrđava korištena kao scenografija mnogih filmova (npr. Where Eagles Dare). Stoljećima je korištena kao zatvor sa slavnim zarobljenicima, a također je bila i kamp za obuku austrijske policije (do 1987.). Danas je u utvrdi izloženo oružje, priređuju se razne posebne izložbe, a tu je i prvi austrijski sokolarski muzej (povijesni sokolarski centar svakodnevno vrši demonstracije letenja ptica grabljivica – sokolova, orlova, sova), a tu je naravno i taverna.

Kada ste već u tom dijelu pokrajine Salzburg nikako ne propustite Ledene pećine - spiljski sustav dug preko 40 km, službeno otkriven još 1879. godine (prvih dvjestotinjak metara), tek je glavnim istraživanjima 1920. godine otkriven kao atrakcija za turiste. Trenutačno je raskoš Eisriesenwelta jedna od glavnih atrakcija pokrajine Salzburg. Sa svojim ogromnim dvoranama, uskim prolazima, ledenim skulpturama golemih dimenzija, malim ledenim zavjesama, hodnicima, pukotinama i svjetlosnim efektima, ledene špilje jedinstvene su u svakom pogledu.

Kako je temperatura gotovo cijele godine ispod nule, neophodna je odgovarajuća obuća, uključujući toplu odjeću i rukavice. Također imajte na umu da se unutar ledenih špilja morate popeti i spustiti 134 m. Naravno, turistički vodiči su obzirni prema posjetiteljima i obilazak se vrši razumnim tempom. Doživljaj ovog čuda prirode nagradit će trud; međutim, osobe s ozbiljnim poteškoćama u hodanju ili problemima s cirkulacijom mole se da ne ulaze u špilje. Također nije prikladno za djecu mlađu od  4 godine.

Ako želite doživjeti čudo prirode, udahnuti zrak avanture ili uroniti u povijest – ovaj izlet će vam to pružiti.

Izlet 6

Predlažemo odlazak do Mittersilla i muzeja Nacionalnog parka „Hohe Tauern“ gdje se može razgledati impresivna izložba. Posjetite i najviše slapove u Europi, Krimmlerske vodopade (400 m visine). Čine ih 3 slapa, visine 140 m, 100 m i 140 m. Slobodno vrijeme za šetnju i odmor na drvenim klupicama uz svaki vodopad.

 

CIJENA:

 

INDIVIDUALNI PRIJEVOZ; SMJEŠTAJ U DVOKREVETNOJ SOBI NA BAZI 6 POLUPANSIONA

 

Odrasle osobe: 3.680,00 kn po osobi

 

Djeca (uz 2 odrasle osobe):

do 3 godine: gratis

3 – 6 godina: 980,00 kn

6 – 12 godina: 1.680,00 kn

Starija od 12 godina; 3. odrasla osoba: 2. 390,00 kn

 

*boravišna taksa € 2,05 po osobi/danu (za starije od 15 godina) plaća se na licu mjesta

*boravišna taksa € 2,05 po osobi/danu (za starije od 15 godina) plaća se na licu mjesta

Please wait...

No Details Found