• Pregled ponude
  • Plan putovanja
  • Ponuda uključuje
  • Ponuda ne uključuje

Otok prepun umjetnosti i glazbe koja izvire iz svakog kutka. Njen kolonijalni šarm, prekrasne plaže i gastronomija ostavit će vas bez daha!

Cijena na upit.

 

Prijedlog programa:

Program prilagođavamo Vašim željama i ineteresima)

Itineraries

1. dan

Zagreb - Havana

Dolazak u Havanu na aerodrom Jose Marti. Transfer od zračne luke do apartmana/hotela 4*. Lagana večera.
*Mogućnost privatnog ili hotelskog smještaja.

2. dan

Stara Havana

Nakon doručka odlazak na poludnevni vođeni razgled grada Havane. Odlazak do centra te nastavak razgleda pješice i autobusom. Posjetit ćemo mjesta povijesnog i kulturnog interesa Stare Havane (La Habana Vieja), koji je pod zaštitom UNESCO-a. Tijekom obilaska upoznat ćemo povijest trgova i crkvi kao što su Trg oružja, Trg Katedrale, Trg Svetog Franje Asiškog, Stari trg, katedrala i samostan Sveti Franjo Asiški. Također ćemo posjetiti palače i muzeje koji pričaju o Havani, kao što su Palača Markiza de Aguas Claras, Dvorac Kraljevske snage, El_Templete, Gradski muzej, Muzej kolonijalne umjetnosti, Muzej makete Stare Havane. Napravit ćemo obilazak ulice Biskupa i ulice Trgovaca, neke od najvažnijih u Staroj Havani, kako bismo znali kako njegovi stanovnici žive. Muzej ruma je dobra prilika za ljubitelje ovog pića da upoznaju proces izrade.
Kako bismo se osvježili na našoj turneji imat ćemo priliku posjetiti čuveni bar poznat po koktelima Mojito „La Bodeguita del medio“ i bar/restoran „El Floridita“, kojeg je posjećivao Hemingway, poznat po koktelu Daiquiri.
Fakultativno vrijeme za ručak, odlazak autom prema Vedadu. Naša turneja započinje s legendarnim hotelom Nacional de Cuba, hotel izgrađen 1929.-1930. u stilu Art Deco,Trg Revolucije, jedan od najvećih na svijetu gdje se nalazi poznati mural s likom Che Guevare i kojim dominira spomenik José Martía. Posjet Sveučilištu u Havani, čuvenom groblju Cristóbal Colon, Pogled s vidikovca zgrade Focsa (najviše zgrade na Kubi), odakle se vidi cijela Havana. Posjetit ćemo glavne avenije ovog dijela grada kao što su: Avenija Paseo, Calle 23 (Ulica 23), Avenija predsjednika i 5ta Avenida (Peta avenija), gdje ćemo doći do gradske četvrti Miramar (elitna četvrt u kojoj se nalaze mnoga veleposlanstva te prekrasne vile i kuće).
Povratak u apartman i odmor. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

3. dan

Ciénaga de Zapata

Ujutro oko 7 sati odlazimo u Nacionalni park Ciénaga de Zapata koji se nalazi 164 kilometra južno od grada Havane. Posjet farmi krokodila. Vožnja do indijanskog sela Taino, gdje ćete se upoznati s tradicionalnim načinom života prastanovnika Kube. Vrijeme za fakultativni ručak u lokalnom restoranu. Slobodno vrijeme za uživanje i kupanje na plažama Karipskog mora Playa Larga. Posjetit ćemo jezero Riblja jama gdje ćete imati priliku plivati u najdubljoj jami na Kubi. U Playa Girón posjetit ćemo memorijal posvećen bitki u kojoj su borili ljudi Kube protiv plaćenih postrojbi kubanskog podrijetla, godine 1961. Povratak u apartman. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

4. dan

Centro Havana

Nakon doručka odlazak na poludnevni vođeni razgled četvrti Centro Havana. To je gradska četvrt smještena u sjevernom središnjem dijelu grada Havane, između četvrti Vedado i Stare Havane. Na tom području grada nalaze se veći broj muzeja i mjesta povijesnog i kulturnog interesa grada, kao su kazalište Teatro Nacional Alicia Alonso (raniji naziv: Gran Teatro de La Habana), izgrađeno je između 1907 i 1914. godine, to je sada dom nacionalnog baleta Kube. Kazalište ima 1500 mjesta za sjedenje i balkon. Zatim Muzej revolucije, koji je skladno objedinio španjolske, francuske i njemačke arhitektonske elemente. Postav muzeja prikazuje povijest Kube od početka do neokolonijalnog perioda. El Museo Nacional de Bellas Artes de Cuba (Muzej lijepih umjetnosti), u muzeju se nalazi kolekcija univerzalne umjetnosti, uzorci od 500. godine pr. Kr. do danas. Tu se nalazi i jedna od najvećih kolekcija slika i skulptura iz cijele Latinske Amerike. Sadrži i platna poznatih svjetskih umjetnika, kao El Greco, Gainsborough, zatim rimske mozaike, itd. Posjetit ćemo jednu od najamblematskijih zgrada u gradu Havani Capitolio Nacional. Ova veličanstvena zgrada slična je kapitoliju u Washington D.C., ali je jedan metar viša, i jedan metar šira, i mnogo bogatija u detaljima. Posjetit ćemo La Real Fábrica de Tabacos Partagás, tvornicu duhana, jednu od najstarijih i najpopularnijih u Havani. Osnovao ju je 1845.godine Španjolac Jaime Partagás. Sada se u tvornici ručno zamataju listovi duhana i stvaraju poznate marke cigara kao Montecristo ili Cohíba. Tu se nalazi i izložbeni salon gdje se mogu kupiti cigare.
Prolazit ćemo velikom avenijom koja je tijekom 200 godina bila najvažnija i najljepša u Havani, Paseo Marti, (ranije El Paseo del Prado, kako ga stanovnici Havane i dalje zovu), gdje se odvijao društveni i politički život. Prvobitna namjera bila je napraviti široku aveniju kao Las Ramblas u Barceloni ili kao avenije u Parizu. Povratak u apartman. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

5. dan

Piñar del Rio - Viñales

Rano ujutro krećemo u Piñar del Rio, pokrajinu poznatu po tradicionalnom uzgoju najkvalitetnijeg duhana na svijetu. Vožnja kroz prekrasne krajolike najzapadnije kubanske regije (164 km od Havane). Posjet plantaži i sušionici duhana. Organizirani fakultativni ručak u lokalnom restoranu.
U Viñales posjet vidikovcu kod hotela Los Jasmines, idealno mjesto za razgledavanje mogote, neobičnih zelenih zaobljenih planina, okruženih bujnom vegetacijom. Vožnja barkom po Indijančevoj spilji, vapnenačkoj špilji dugoj oko 200 metara, do koje se dolazi čamcem kroz Rio San Vicente sve do izlaza. Posjet ćemo Mural prethistorije, naslikan rukom godine 1961. na glatkom zidu velike stijene. Mural je dužine 120 m, trebalo je 4 godine da se završi. Povratak u Havanu. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

6. dan

Matanzas - Varadero

U 7 sati ujutro krećemo u Matanzas, koja je druga po veličini pokrajina na Kubi nakon Havane i jedna od najvažnijih zbog doprinosa gospodarskom razvoju otoka. Putem naše turneje posjetit ćemo vidikovac Bacunayagua, gdje ćemo imati stanku, i prekrasne špilje Bellamar, koje su ugodno iznenađenje, nalaze se nekoliko kilometara od Varadera i samo tri kilometra od grada Matanzas. Zatim razgledavanje rijeke Canimar i malog jezera spilje Saturno u kojem su ribe i druge vrste karakteristične za kubansku vodenu faunu koje žive u podzemnim vodama. Organizirani fakultativni ručak u lokalnom restoranu.
Na poluotoku Varadero nalazi se mnogo hotela, pješčanih plaža, diskoteka, restorana, trgovačkih centara i ostalih mjesta za zabavu. Posjet ćemo park Jonose, stara neoklasična palača okružena vrtom izgrađena 1942., zatim Delfinarij, jedno od najatraktivnijih turističkih mjesta u Varaderu, nudi četiri predstave s dupinima dnevno, te Xanadu Mansion koji je smješten pokraj poznatog golf terena u Varaderu, gdje se održavaju međunarodna natjecanja u golfu.
Dolazak u hotel u Varadero u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotelu na bazi all inclusive usluge, 4 noćenja.

7. dan

Varadero - Zagreb

Transfer do zračne luke u Havani.

Nema dodatnih detalja.

  • aviokartu na međunarodnim letovima
  • putno osiguranje
  • troškove vize
  • osobne troškove (prekomjerna težina prtljage, pića…)