• Pregled ponude
 • Plan putovanja
 • Ponuda uključuje
 • Ponuda ne uključuje

Prijedlog programa putovanja u Kinu - upoznavanje s nacionalnim blagom ove jedinstvene zemlje - velikim pandama.  

Zagreb – (Mϋnchen, Peking) - Chengdu – Peking – (Frankfurt) – Bruxelles - Zagreb

Cijena programa boravka u Kini na bazi smještaja u hotelu 4* od 13.000,00 kn (€ 1.725,39).

*Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

CIJENA JE INFORMATIVNOG KARAKTERA

VIZA

Viza je obavezna. Jedan ulaz. Veleposlanstvo je u Zagrebu i putnici osobno trebaju aplicirati za vizu (predati svu dokumentaciju i dati otisak prstiju), podizanje putovnica može napraviti i agencija uz dostavu Pick up formulara koji ćete dobiti u Veleposlanstvu.

U upotrebi je elektronički obrazac za podnošenje zahtjeva za vizu, a termin podnošenja zahtjeva dogovara se osobno putem interneta. Prije samog dolaska u Veleposlanstvo, nužno je da svaki putnik osobno ispuni elektronički obrazac te dogovori vrijeme predaje dokumenata za izradu vize. Cijena vize iznosi 180 kn (€ 23,89) ukoliko se ishodi redovnim putem.

Podnositelj zahtjeva za vizu treba popuniti obrazac za vizu. Web adresa za podnošenje zahtjeva: https://cova.cs.mfa.gov.cn Nakon podnesenog zahtjeva potrebno je dogovoriti vrijeme predaje dokumenata, također, putem interneta.

Za izradu vize potrebna 1 fotografija (48 x 33 mm), ispunjeni obrazac, aviokarta, potvrda o hotelima, kopija prve stranice putovnice, original putovnica. Putovnica mora imati najmanje 2 prazne susjedne stranice i biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Kopiju putovnice je potrebno dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja.

Pande

Predstavljaju nacionalno blago Kine. Smatraju se „živim fosilima“ jer se vjeruje da postoje već preko 8 milijuna godina.

Dujiangyan Panda Base

Smještena je u selu Shiqiao, provincija Sichuan. Pod pokroviteljstvom Vlade Hong Konga osnovama je 2010. godine i dio je Chengdu Panda Research Base. Predstavlja prvi istraživački centar posvećen spašavanju pandi, prevenciji i kontroli bolesti kod panda kao i njihovoj pripremi za povratak u divljinu.

Volonterski program u Dujianyan Panda Base

Dujianyan Panda Base nudi volonterski program koji posjetiocima daje mogućnost dolaska u bliski kontakt s predivnim velikim pandama i omogućava upoznavanje s programom njihovog povratka u divljinu. Tijekom programa volonteri zajedno sa osobljem/čuvarima brinu o pandama što uključuje  čišćenje nastambi, pripremanje hrane za pande, gledanje filma o pandama, posjet Panda centru za znanost i edukaciju s  predavanjem o pandama, sadnju bambusa i drveća, grljenje pandi… Na kraju programa dobiva se uvjerenje o volontiranju. Program aktivnosti je fleksibilan i može biti redefiniran ovisno o potrebama pandi, traženjima i interesima volontera ili drugim faktorima.

Kip divovskog Bude u Leshanu (Leshan Giant Buddha)

Predstavlja najveći kip Bude na svijetu visok 71 metar s ramenima širine 28 metara. Isklesan je tijekom vladavine dinastije Tang (618.–907.) a radovi su trajali 90 godina. To je najveća predmoderna skulptura na svijetu. Cijelo područje upisano na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Aziji i Oceaniji 1996. godine.

Prijedlog programa:

program prilagođavamo Vašim željama i interesima)

Itineraries

1. dan

Chengdu

Dolazak u Chengdu. Na aerodromu vas dočekuje vodič/vozač (iskusan vodič, govori engleski jezik) s natpisom s vašim imenom na dolaznom terminalu. Transfer do hotela. Smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje u hotelu.

2. dan

Velike pande

Dolazak u Chengdu. Na aerodromu vas dočekuje vodič/vozač (iskusan vodič, govori engleski jezik) s natpisom s vašim imenom na dolaznom terminalu. Transfer do hotela. Smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje u hotelu.

3. dan

Leshan

Buffet doručak. Izlet u Leshan u posjet čuvenom divovskom kipu Bude. Nakon vožnje od 2 sata dolazi se do kipa Bude isklesanog u litici planine Emei na ušću rijeka Dadu i Qingyi u rijeku Minjiang. Imat ćete jedinstvenu priliku razgledati kip i tijekom panoramske vožnje brodom po rijeci Minjiang. Za vrijeme ture bit će poslužen lokalni kineski ručak. Nakon ture povratak u Chengdu i transfer do hotela.

4. dan

Peking

Buffet doručak. Transfer do zračne luke i let za Peking. Po dolasku u zračnu luku u Pekingu doček od strane vodiča i transfer u grad. Razgled znamenitosti glavnog kineskog grada-Hram nebeskog mira, četvrt Hutong s vožnjom u rikšama, Konfucijev hram, umjetnička četvrt Da Shan Zi (galerije, art centri, umjetnički ateljei, dizajnerski atelji, restorani, barovi…). Lokalni kineski ručak u sklopu razgleda. Nakon završetka programa transfer do hotela.

5. dan

Peking

Buffet doručak. Razgled najpoznatijih znamenitosti glavnog grada Kine: trg Tian'anmen (najveći gradski trg na svijetu 440 000 m²), Zabranjeni grad (600 godina carska palača 24 vladara dinastija Ming i Qing), Jingshan Park (carski vrt dinastija Ming i Qing s prekrasnim pogledom na Zabranjeni grad). Lokalni kineski ručak u sklopu razgleda. Transfer do hotela. Za večeru poseban kulinarski doživljaj: specijalitet pržena pekinška patka u poznatom Quangjude restoranu.

6. dan

Kineski zid

Buffet doručak. Polazak iz hotela (oko 7:00 sati) na grupnu turu posjete Velikom kineskom zidu (Mutianyu dio) u pokrajni Huai Rou, sjevernoistočno od Pekinga (75 km od centra grada). Ovaj dio zida sagrađen je 1368. godine i spada u najočuvanije dijelove, a obilazak traje oko 3 sata. Služio je kao sjeverna obrana glavnog grada i carskih grobnica. Kraj je poznat po prekrasnoj okolini-guste šume i prostrani pašnjaci koji mijenjaju boju s promjenom godišnjeg doba. Lokalni kineski ručak u sklopu razgleda. Povratak u grad i drop off pred hotelom.

7. dan

Povratak

Buffet doručak. Slobodno vrijeme do transfera za zračnu luku. Odlazak za Europu.

PONUDA UKLJUČUJE:

 • Smještaj u hotelu 4* s uključenim buffet doručkom
 • Ulazne naknade kako je navedeno u programu
 • Let na liniji Chengdu - Peking ekonomska klasa
 • Obroci kako je navedeno u programu
 • Aktivnosti tijekom programa:
  Dujiangyan – Panda Keeping program
  Dujiangyan – Hugging panda
  Leshan-vožnja brodom na Minjiang rijeci
  Peking- Hutong rikša tura
 • Iskusan privatni vodič na engleskom jeziku za razglede i transfere kako je navedeno u programu
 • Vodič na engleskom jeziku prilikom grupne posjete Velikom kineskom zidu (Mutianyu)
 • Klimatizirana privatna vozila za transfere i razglede kako je navedeno u programu
 • Klimatizirani autobus za izlet na Mutianyu veliki kineski zid
 • Troškovi organizacije putovanja
 • Dnevno jednu bocu mineralne vode po osobi

DOPLATA:

 • aviokarta na međunarodnim letovima
 • putno osiguranje
 • troškove vize
 • osobne troškove (prekomjerna težina prtljage, pića…)
 • napojnice za vodiče i vozače (preporuka: € 15 - € 25 dnevno za vodiča, upola manje za vozača)