• Pregled ponude
 • Plan putovanja
 • Ponuda uključuje
 • Ponuda ne uključuje

Kina i velike pande

Zagreb – (Mϋnchen, Peking) - Chengdu – Peking – (Frankfurt) – Bruxelles - Zagreb

Cijena programa boravka u Kini na bazi smještaja u hotelu 4**** od 13.000,00 kn

CIJENA JE INFORMATIVNOG KARAKTERA

Za grupe su povoljnije cijene.

VIZA

Viza je obavezna. Jedan ulaz. Veleposlanstvo je u Zagrebu i putnici osobno trebaju aplicirati za vizu (predati svu dokumentaciju i dati otisak prstiju), podizanje putovnica može napraviti i agencija uz dostavu Pick up formulara koji ćete dobiti u Veleposlanstvu.

U upotrebi je elektronički obrazac za podnošenje zahtjeva za vizu, a termin podnošenja zahtjeva dogovara se osobno putem interneta. Prije samog dolaska u Veleposlanstvo, nužno je da svaki putnik osobno ispuni elektronički obrazac te dogovori vrijeme predaje dokumenata za izradu vize. Cijena vize iznosi 180 kn ukoliko se ishodi redovnim putem.

Podnositelj zahtjeva za vizu treba popuniti obrazac za vizu. Web adresa za podnošenje zahtjeva: https://cova.cs.mfa.gov.cn Nakon podnesenog zahtjeva potrebno je dogovoriti vrijeme predaje dokumenata, također, putem interneta.

Za izradu vize potrebna 1 fotografija (48 x 33 mm), ispunjeni obrazac, aviokarta, potvrda o hotelima, kopija prve stranice putovnice, original putovnica. Putovnica mora imati najmanje 2 prazne susjedne stranice i biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Kopiju putovnice je potrebno dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja.

 

Pande

Predstavljaju nacionalno blago Kine. Smatraju se „živim fosilima“ jer se vjeruje da postoje već preko 8 milijuna godina.

Dujiangyan Panda Base

Smještena je u selu Shiqiao, provincija Sichuan. Pod pokroviteljstvom Vlade Hong Konga osnovama je 2010. godine i dio je Chengdu Panda Research Base. Predstavlja prvi istraživački centar posvećen spašavanju pandi, prevenciji i kontroli bolesti kod panda kao i njihovoj pripremi za povratak u divljinu.

Volonterski program u Dujianyan Panda Base

Dujianyan Panda Base nudi volonterski program koji posjetiocima daje mogućnost dolaska u bliski kontakt s preslatkim velikim pandama i omogućava upoznavanje s programom njihovog povratka u divljinu. Tijekom programa volonteri zajedno sa osobljem/čuvarima brinu o pandama što uključuje  čišćenje nastambi, pripremanje hrane za pande, gledanje filma o pandama, posjet Panda centru za znanost i edukaciju s  predavanjem o pandama, sadnju bambusa i drveća, grljenje pandi… Na kraju programa dobiva se uvjerenje o volontiranju. Program aktivnosti je fleksibilan i može biti redefiniran ovisno o potrebama pandi, traženjima i interesima volontera ili drugim faktorima.

Kip divovskog Bude u Leshanu (Leshan Giant Buddha)

Predstavlja najveći kip Bude na svijetu visok 71 metar s ramenima širine 28 metara. Isklesan je tijekom vladavine dinastije Tang (618.–907.) a radovi su trajali 90 godina. To je najveća predmoderna skulptura na svijetu. Cijelo područje upisano na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Aziji i Oceaniji 1996. godine.

Itineraries

1. dan

Chengdu

Dolazak u Chengdu. Na aerodromu vas dočekuje vodič/vozač (iskusan vodič, govori engleski jezik) s natpisom s vašim imenom na dolaznom terminalu. Transfer do hotela. Smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje u hotelu.

2. dan

Velike pande

Dolazak u Chengdu. Na aerodromu vas dočekuje vodič/vozač (iskusan vodič, govori engleski jezik) s natpisom s vašim imenom na dolaznom terminalu. Transfer do hotela. Smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje u hotelu.

3. dan

Leshan

Buffet doručak. Izlet u Leshan u posjet čuvenom divovskom kipu Bude. Nakon vožnje od 2 sata dolazi se do kipa Bude isklesanog u litici planine Emei na ušću rijeka Dadu i Qingyi u rijeku Minjiang. Imat ćete jedinstvenu priliku razgledati kip i tijekom panoramske vožnje brodom po rijeci Minjiang. Za vrijeme ture bit će poslužen lokalni kineski ručak. Nakon ture povratak u Chengdu i transfer do hotela.

4. dan

Peking

Buffet doručak. Transfer do zračne luke i let za Peking. Po dolasku u zračnu luku u Pekingu doček od strane vodiča i transfer u grad. Razgled znamenitosti glavnog kineskog grada-Hram nebeskog mira, četvrt Hutong s vožnjom u rikšama, Konfucijev hram, umjetnička četvrt Da Shan Zi (galerije, art centri, umjetnički ateljei, dizajnerski atelji, restorani, barovi…). Lokalni kineski ručak u sklopu razgleda. Nakon završetka programa transfer do hotela.

5. dan

Peking

Buffet doručak. Razgled najpoznatijih znamenitosti glavnog grada Kine: trg Tian'anmen (najveći gradski trg na svijetu 440 000 m²), Zabranjeni grad (600 godina carska palača 24 vladara dinastija Ming i Qing), Jingshan Park (carski vrt dinastija Ming i Qing s prekrasnim pogledom na Zabranjeni grad). Lokalni kineski ručak u sklopu razgleda. Transfer do hotela. Za večeru poseban kulinarski doživljaj: specijalitet pržena pekinška patka u poznatom Quangjude restoranu.

6. dan

Kineski zid

Buffet doručak. Polazak iz hotela (oko 7:00 sati) na grupnu turu posjete Velikom kineskom zidu (Mutianyu dio) u pokrajni Huai Rou, sjevernoistočno od Pekinga (75 km od centra grada). Ovaj dio zida sagrađen je 1368. godine i spada u najočuvanije dijelove, a obilazak traje oko 3 sata. Služio je kao sjeverna obrana glavnog grada i carskih grobnica. Kraj je poznat po prekrasnoj okolini-guste šume i prostrani pašnjaci koji mijenjaju boju s promjenom godišnjeg doba. Lokalni kineski ručak u sklopu razgleda. Povratak u grad i drop off pred hotelom.

7. dan

Povratak

Buffet doručak. Slobodno vrijeme do transfera za zračnu luku. Odlazak za Europu.

PONUDA UKLJUČUJE:

 • Smještaj u hotelu 4**** s uključenim buffet doručkom
 • Ulazne naknade kako je navedeno u programu
 • Let na liniji Chengdu - Peking ekonomska klasa
 • Obroci kako je navedeno u programu
 • Aktivnosti tijekom programa:
  Dujiangyan – Panda Keeping program
  Dujiangyan – Hugging panda
  Leshan-vožnja brodom na Minjiang rijeci
  Peking- Hutong rikša tura
 • Iskusan privatni vodič na engleskom jeziku za razglede i transfere kako je navedeno u programu
 • Vodič na engleskom jeziku prilikom grupne posjete Velikom kineskom zidu (Mutianyu)
 • Klimatizirana privatna vozila za transfere i razglede kako je navedeno u programu
 • Klimatizirani autobus za izlet na Mutianyu veliki kineski zid
 • Troškovi organizacije putovanja
 • Dnevno jednu bocu mineralne vode po osobi

DOPLATA:

 • aviokarta na međunarodnim letovima
 • putno osiguranje
 • troškove vize
 • osobne troškove (prekomjerna težina prtljage, pića…)
 • napojnice za vodiče i vozače (preporuka: € 15 - € 25 dnevno za vodiča, upola manje za vozača)