• Pregled ponude
  • Plan putovanja
  • Ponuda uključuje
  • Ponuda ne uključuje
Datumi i cijena na upit
  1. dan : polazak autobusom iz Zagreba. Vožnja u smjeru Karlovca i Rijeke. Prolazom kroz tunel Učku ulazi se u unutrašnjost Istre. Okružena kristalnim Jadranskim morem i netaknutom prirodom, prošarana šumama i kamenim pejzažima u srcu Europe, Istra je čudesna i bajkovita. Nisu je bez razloga Rimljani  nazvali Terra Magica. Uz prekrasnu obalu, Istra pruža čarobnu unutrašnjost koju krase brežuljci sa srednjovjekovnim utvrdama, kaštelima i mjestima s prepoznatljivom tradicionalnom arhitekturom. Vožnja u smjeru Buzeta i dalje Alejom glagoljaša, razgled jednog od najznačajnijih spomenika početaka hrvatske pismenosti te Huma, najmanjeg grada na svijetu. U podnožju možemo organizirati ručak uz degustaciju u pravom istarskom ambijentu. U Buzetu posjeta destileriji (rakije, džemovi).
Smještaj u hotelu 4* u Rovinju, Poreču ili Umagu – prema Vašoj želji. Večera u pravoj istarskoj taverni uz „živu“ muziku.
  1. dan : nakon bogatog buffet doručka odlazak u unutrašnjost Istre do jednog od bisera istarskog poluotoka – drevnog gradića Motovuna. U podnožju samog mjesta prostire se Motovunska šuma koju okružuju lokalni vinogradi i maslinici. Motovunska šuma poznata kao poseban rezervat šumske vegetacije, širi se kilometrima dolinom rijeke Mirne te je stanište čuvene podzemne gljive - tartufa. U pratnji iskusnih vodiča i dresiranih pasa, probijajući se kroz gustu šumu uz prekrasan krajolik stare rijeke Mirne, krenite u lov na tartufe ! Iščekivanje kada će pas nešto nanjušiti pa i što će biti u nađenoj rupi, daje posebnu draž i čar lovu. Otkrijte neotkriveno i ponesite kući jednu nezaboravnu uspomenu u lovu na zlato iz Istre - tartuf. Nakon avanture iz Motovunske šume slijedi istrijanski ručak u jednoj od brojnih istarskih konoba s degustacijom lokalnih vina i delicija nadaleko poznatih u svijetu (Grožnjan, Momjan).
  2. dan : nakon buffet doručka odlazak prema Poreču. Razgled grada. Vožnja do Limskog kanala, nadaleko poznatog prirodnog bogatstva Istre. Mogućnost vožnje brodom i uživanje u ribljim delicijama i školjkama (ručak).  Povratak prema Zagrebu.

Nema dodatnih detalja.

Nema dodatnih detalja.

Nema dodatnih detalja.