• Pregled ponude
  • Plan putovanja
  • Ponuda uključuje
  • Ponuda ne uključuje

Čarobni Istanbul na drugi način

 

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi 3.765,00 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu na upit.
Aranžman je rađen na bazi minimum 6 plaćenih osoba.

Navedena cijena je informativnog karaktera.

Za grupe odobravamo poseban popust!

Napomena:

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda obilaska znamenitosti ovisno o radnom vremenu muzeja, prometnoj situaciji, vremenskim prilikama, državnim praznicima itd.

 

*Zadržavamo pravo promjene cijena

*Ne odgovaramo za moguće tiskarske/elektronske pogreške

Itineraries

1. dan

Zagreb - Istanbul

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, Po dolasku u Istanbul transfer do hotela. Prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju do trga Taksim, preko poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) - pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima. Noćenje.

2. dan

Istanbul

Nakon buffet doručka, odlazak na poludnevni razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča. Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom. Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena je sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime. Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija je građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena. Bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu. U nastavku posjet palači Topkapi, osmanlijskom carskom dvorcu kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. Posjet Grand Bazaaru, zatvorenoj tržnici i najvećem bazaru na svijetu s više od 4 000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila i suvenira. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan

Istanbul - Azija

Buffet doručak. Odlazak na izlet na azijsku stranu Istanbula uz posjet vidikovcu Çamlıca, jednom od najljepših parkova i najvišoj točki Istanbula, odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog - srce Istanbula. Panoramska vožnja azijskim dijelom Istanbula i odlazak do Avenije Bagdad, 6 km duge ulice, prepune malih tržnih centara i elegantnih radnji koje nude najpoznatije svjetske brendove te je mnogi zbog toga smatraju šoping centrom na otvorenom. Posjet četvrti Kodikoy. Povratak u hotel. Noćenje

4. dan

Istanbul

Buffet doručak. Odlazak na krstarenje Bosporskim tjesnacem, koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. Mogućnost fakultativnog posjeta jednoj od povijesnih turskih kupelji uz tradicionalni tretman - praznik za dušu i tijelo. Noćenje.

5. dan

Istanbul - Zagreb

Nakon buffet doručka predlažemo fakultativni odlazak do Sulejmanije , jedne od najljepših istanbulskih džamija, djelo slavnog osmanlijskog arhitekta i graditelja Sinana. U njoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II, te samog arhitekta Sinana. U ranim poslijepodnevnim satima, transfer do zračne luke. Dolazak u zračnu luku u Zagrebu.

CIJENA UKLJUČUJE:

  • smještaj u hotelu 4**** u četvrti Taksim u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s buffet doručkom
  • transfere i razglede prema programu
  • razgled grada u pratnji lokalnog vodiča
  • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

 

DOPLATA:

  • povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) Zagreb – Istanbul
  • putno osiguranje (preporučamo)