• Pregled ponude
 • Plan putovanja
 • Ponuda uključuje
 • Ponuda ne uključuje

Neponovljivi čarobni Istanbul

Doživite senzacionalni grad na Bosporu u luksuznom hotelu u povijesnom centru grada !

Cijena na upit.

Napomena:

Iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vrijeme polaska zrakoplova temelji se na redu letenja zrakoplovne kompanije Turkish Airlines i može biti podložan promjeni.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o redu letenja zrakoplova,  radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju, vremenskim prilikama, državnim praznicima  itd.

Za navedeni program vrijede „Opći uvjeti“ turističke agencije Goldtours, Preradovićeva 4, Zagreb. 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti :

Državljani Republike Hrvatske od 02. 03. 2020. za putovanje u Republiku Tursku u svrhu turizma ne trebaju vizu za boravak do 90 dana u razdoblju od 180 dana. Za sve ostale svrhe putovanja potrebno je ishoditi tursku vizu.

Putovnica mora važiti najmanje još 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Od 05. 01. 2020. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH http://www.mvep.hr.

*Ne odgovaramo za moguće tiskarske/elektronske pogreške

Prijedlog programa:

Itineraries

1. dan

Zagreb - Istanbul

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa. Po dolasku u Istanbul transfer do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan

Istanbul

Buffet doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastite programe.
Predlažemo odlazak na poludnevni razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča. Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom. Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena je sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime. Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija je građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, naknadno pretvorena u džamiju što je ponovno od nedavno i jedno od najvećih graditeljskih dostignuća. Bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koji još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu. U nastavku posjet palači Topkapi, osmanlijskom carskom dvorcu kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. Posjet Grand Bazaaru, zatvorenoj tržnici i najvećem bazaru na svijetu s više od 4 000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila i suvenira. Noćenje.

3. dan

Istanbul - Azija

Buffet doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe.
Predlažemo odlazak na izlet na azijsku stranu Istanbula uz posjet vidikovcu Çamlıca, jednom od najljepših parkova i najvišoj točki Istanbula, odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog - srce Istanbula. Panoramska vožnja azijskim dijelom Istanbula i odlazak do Avenije Bagdad, 6 km duge ulice, prepune malih tržnih centara i elegantnih radnji koje nude najpoznatije svjetske brendove te je mnogi zbog toga smatraju šoping centrom na otvorenom. Posjet četvrti Kodikoy.
Noćenje

4. dan

Istanbul-Zagreb

Buffet doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe.
Predlažemo odlazak na krstarenje Bosporskim tjesnacem, koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. Mogućnost fakultativnog posjeta jednoj od povijesnih turskih kupelji uz tradicionalni tretman - praznik za dušu i tijelo.
Ili fakultativi odlazak do Sulejmanije, jedne od najljepših istanbulskih džamija u kojoj se nalazi mauzolej Sulejmana Veličanstvenog i njegove žene sultanije Haseki Hurem kao i sultana Ahmeta II.
U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke.
Povratak letom Turkish Airlines za Zagreb. Dolazak u Zračnu luku Zagreb. Kraj programa.

CIJENA UKLJUČUJE:
 • prijevoz zrakoplovom redovne linije Turkish Airlines (ekonomska klasa) Zagreb - Istanbul - Zagreb
 • smještaj u luksuznom hotelu 4*/5* u povijesnom centru grada u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s buffet doručkom
 • dolazni i odlazni transfer zračna luka - hotel - zračna luka
 • troškove pripreme i organizacije putovanja te jamčevinu
 
CIJENA NE UKLJUČUJE:
 • fakultativne sadržaje i ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • aerodromske takse
 • putno osiguranje (obavezno) s osiguranjem od otkaza putovanja (preporučujemo)