• Pregled ponude
  • Plan putovanja
  • Ponuda uključuje
  • Ponuda ne uključuje

Graz i posjet tvornici čokolade Zotter

Mnogo puta ćete se još osvrnuti preko ramena napuštajući ovo prekrasno mjesto - Zotterovo čokoladno carstvo na jugu Austrije.

   

Tvornica čokolade Zotter

Tvornicu čokolade Zotter pokrenuo je Josef Zotter sa svojom obitelji. Proizvodnja se temelji na načelima zdrave bio prehrane. Radi se s manjim obiteljskim farmerima iz slabije razvijenih zemalja, proizvodi se više od 300 različitih čokoladnih proizvoda. Zotter je jedina tvornica u Europi koja proizvodi čokoladu od zrna kakaovca do gotovog proizvoda, znači kompletni proces se odvija u tvornici. Osim što je ukusna, izgledom je drugačija od ostalih. Nije klasično u kockicama. Svaka vrsta je posebno dizajnirana i čokolada i omot.

Cijena na upit.

*Ne odgovaramo za moguće tiskarske/elektronske podrške

Itineraries

Dan 1.

Graz - Zotter tvornica čokolade

Polazak autobusa u ranim jutarnjim satima. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju  do Graza. Razgled Graza te poslije razgleda odlazak na ručak u centru grada. Nakon ručka odlazak u pravcu mjesta Riegersburga i tvornice čokolade Zotter.Izvana je tvornica živahnih raznobojnih površina, ukrašena muralima velikog formata. U predvorju ćete dobiti elektronskog vodiča sa slušalicama (na slovenskom, engleskom, njemačkom jeziku…) te keramičku žlicu za kušanje čokoladnih smjesa.Prva postaja u Schokoladen Theatru je kino prostorija u kojoj će vam prikazati kratki dokumentarac o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi. Na sljedećoj postaji možete upotrijebiti keramičku žlicu te kušati tekuću masu od čistog kakaa bez ikakvih dodataka. Jako je gorka i uopće ne podsjeća na čokoladu. Čak je i pomalo neugodna okusa. Na sljedećim postajama iz staklenih fontana na kušanje vam se nude tekuće čokoladne smjese s dodanim mlijekom i aromatičnim sastojcima s različitim postotkom kakaa.Još uvijek smo na prvoj polovici puta kroz tvornicu čokolade. Potezanjem stroja možete od čokoladne pločice odsjeći komadić te priloženom pincetom prebaciti odsječeni komadić u svoju keramičku žlicu i lagano grickati hodajući prema sljedećem stalku s drugom vrstom čokolade. Odlazak do čoko bara. Glavna ponuda ovog čoko bara je topla čokolada koju morate pripraviti – sami.Posljednja prostorija prije izlaza je prodavaonica gdje su na prodaju ponuđene sve čokolade koje ste prethodno imali prilike kušati, a i mnoge koje niste, uključujući i razne oblike i boje pralina, razne vrste posebno složenih poklon paketa, čokoladne lizalice, čokoladnih dukata…Nakon posjeta tvornici čokolade povratak za Zagreb uz kraća zaustavljanja. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.

Program uključuje:
  • prijevoz modernim turističkim autobusom prema programu
  • ručak u centru Graza
  • turističkog pratitelja
  • izlet prema programu
  • troškove organizacije programa
  • jamčevina osiguranja

Nema dodatnih detalja.