• Pregled ponude
  • Plan putovanja
  • Ponuda uključuje
  • Ponuda ne uključuje

Posjetite bisere Jordana i Izraela

8 dana, 7 noći

Navedeni program se može izmijeniti i prilagoditi Vašim željama.

Cijena na upit.

*Ne odgovaramo za moguće tiskarske/elektronske pogreške

Itineraries

Dan 1.

Zagreb – Beč – Amman – Mrtvo more

Sastanak u zračnoj luci Zagreb oko 07:00 sati. Let za Beč. Nastavak leta iz Beča te dolazak u Amman u poslijepodnevnim satima. Sastanak sa lokalnim vodičem te u njegovoj pratnji transfer do Mrtvog mora. Mogućnost tretmana ljekovitim blatom koje revitalizira i pomlađuje. Odlazak do hotela. Večera i noćenje.

Dan 2.

Mrtvo more - Petra

Buffet doručak. Slobodno prijepodne za odmor i kupanje. Oko podneva polazak u posjet gradu mozaika Madaba sa crkvom Sv.Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje. Nastavak puta prema planini Nebo, mjestu gdje je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji i gdje je na kraju bio sahranjen. Vožnja dalje do Petre, večera i noćenje.

Dan 3.

Petra - Amman

Buffet doručak. Cjelodnevni posjet gradu CRVENE STIJENE – Petri. Dio se prelazi na konjima, a potom pješice do same Riznice. Lokalni vodič upoznat će Vas sa mističnom poviješću grada Petre, najveće turističke atrakcije Srednjeg Istoka. Izgradili su ju, odnosno isklesali u visokom crvenom stijenju prije 2000 godina Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Od ostalih znamenitosti tu su još Faraonov dvorac, Trijumfalna kapija, amfiteatar i manastir. Nakon obilaska vožnja prema glavom gradu Ammanu. Večera i noćenje.

Dan 4.

Amman - Jerihon - Nazaret

Buffet doručak. Razgled grada Ammana – posjet amfiteatru i katedrali. Potom transfer do King Hussein mosta. Pješke prelazak granice i po dolasku u Izrael sastanak sa lokalnim vodičem i pratiteljem. Vožnja dalje do najstarijeg grada na svijetu Jerihona, posjet Brdu iskušenja te nastavak jordanskom dolinom do Nazareta. Posjet Bazilici Navještenja te odlazak u hotel u Tiberijadi na večeru i noćenje.

Dan 5.

Nazaret – Tel Aviv - Jeruzalem

Buffet doručak. Posjet planini Tabor gdje se nalazi Bazilika Preobraženja od kuda je Isus uzašao na nebo. Potom slijedi vožnja brodom po Galilejskom jezeru i transfer do Haife. Posjet planini Carmel s pogledom na Bahaii vrtove, Stella Mares i nastavak vožnje prema Tel Avivu. Posjet starom dijelu gradada Jaffa, luci i kući Sv.Petra. Nastavak vožnje do Jeruzalema. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

Dan 6.

Jeruzalem

Buffet doručak. Transfer do Betlehema. Obilazak crkve Isusovog rođenja, i Pastirskog polja, mjesta gdje su, prema vjerovanju, Božji anđeli objavili pastirima rođenje Isusa. Povratak u Jeruzalem. Posjet crkvi Ukazanja zatim brdu Sion te razgled mjesta posljednje večere. Obilazak grobnice kralja Davida a potom povratak u hotel. Večera i noćenje.

Dan 7.

Jerizalem

Buffet doručak. Razgled grada nastavljamo usponom na Maslinsku goru, planinu koja se uzdiže istočno od Jeruzalema i pruža lijepi pogled na stari grad. Razgled Getsemanskog vrta, mjesta na koje je Isus došao s apostolima kako bi molio i mjesta na kojem je uhićen. Slijedi posjet Zidu plača, prolaz križnim putem (via Doloresa) do Bazilike Isusovog groba. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

Dan 8.

Jeruzalem – Tel Aviv – Beč - Zagreb

Buffet doručak. Transfer do zračne luke Tel Aviv. Let za Beč. Nastavak leta za Zagreb. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

Nema dodatnih detalja.

Nema dodatnih detalja.