ISTRA /

3 dana

 

 

 

Program putovanja:

 

1. DAN          Fažana-Rovinj-Limski kanal-Hotel

Polazak autobusa iz Fažane oko 10 sati vožnja u pravcu Rovinja (ogled kulturno povijesnih znamenitosti u pratnji stručnog vodiča). Posjet Limskom kanalu, jedinstvenom pridnom fenomenu. Degustacija mješanih školjki, vina i uživanje u gastronomiji i prirodnim ljepotama. Nastavljamo putovanje starom cestom u pravcu Funtane (gdje možemo pogledati Dinopark-dinosaurusi). Nastavak putovanja u pravcu Poreča/Novigrad/Umag. Dolazak u hotel 4**** smještaj Večera/Noćenje.

 

2. DAN         Hotel-Momjan-Motovun-Novigrad-Hotel

Buffet doručak. Polazak iz hotela u pravcu starih istarskih gradića koji žive „srednjovjekovnim životom“. Posjet Momjanu, mjestu koje se prvi put spominje u 11 stoljeću a danas je poznato po kvalitetnim vinima i vrhunskom muškatu koji se jedino proizvodi u MOMJANU pod nazivom Momjanski Muškat. Tamo ćemo posjetiti nadaleko poznati vinski podrum “Kabola”, degustirati autohtona istarska vina, pršut I sir… Nakon razgleda odlazimo dolinom rijeke Mirne u pravcu Motovuna gdje ćemo posjetiti u mjestu Kostanjica vinara Zigante uz kraću degustaciju poznatih vina iz regije Bujština. Posjet Motovunu, starom srednjovjekovnom gradiću. Nastavljamo u pravcu Novigrada gdje ćemo u mjestu Brtonigla imati kasni ručak u restoranu “Astarea” (riblji specijaliteti). Poslije ručka ćemo posjetiti uljaru pokraj Novigrada I poznatog vinara Ivančića, degustirati njegova vrhunska vina i krenuti u pravcu  hotela Novigrad/Umag/Poreč. Večera. Noćenje.

 

3. DAN            Hotel-Poreč-Žminj-Vodnjan-Pula(aerodrom)

Buffet doručak. Odlazak iz hotela u pravcu Poreča uz stručnu pratnju vodiča. Razgledavanje Poreča sa posjetom jedinstvenom sakralnom objektu iz doba Bizanta-Eufrazijskoj bazilici. Eufrazijeva bazilika je jedan od naljepših sačuvanih spomenika rane bizantske umjetnosti na Sredozemlju. Izgrađena je u 6. stoljeću na mjestu ranokršćanske crkve u vrijeme biskupa Eufrazija i cara Justinijana I.

Od 1997. godine pod zaštitom UNESCO-a kao dio svjetske kulturne baštine. Poslije razgleda Poreča idemo u pravcu Žminja gdje ćemo na seoskom gospodarstvu uživati u domaćim istarskim specijalitetima (na bazi autohtonog istarskog goveda Boškarin, domaće pašte, domaćeg vina). Nastavljamo vožnjom u pravcu Vodnjana i dalje do Pule na aerodrom.

 

Udaljenosti:

Pula-Umag     92 km  /  Umag-Poreč          54 km

 

Umag-Rovinj  75 km  /  Umag-Novigrad   28 km

 

CIJENA NA UPIT.

 

Aranžman uključuje:

 

  • Prijevoz autobusom visoke kategorije prema programu
  • Smještaj u Hotelu 4**** na bazi 2 HB
  • Korištenje bazena, teretane i saune, fitness
  • Ručak i večera
  • Stručni vodič na engleskom jeziku
  • Vodič u Rovinju, Poreču
  • Ulaznice za Eufrazijevu baziliku
  • Uključen PDV
  • Uključeno osiguranje
  • Troškovi organizacije i pripreme putovanja

 

 

© GOLD TOURS - INCOMING & OUTGOING TRAVEL AGENT

d.istra - 2018